tiistai 22. tammikuuta 2008

Ykkönen silmään, ja menoksi!

Jyväskylän Eurooppanuorten toiminta ampaisi tänään liikkeelle oikein toden teolla EU työnantajana –luennolla. Noin 70 innokkaan kuulijan joukko saapui Blomstead -saliin kuuntelemaan, millaisia työ- ja uramahdollisuuksia Euroopan unionilla on tarjottavanaan. Luennon puhujakaarti jakoi kuulijoille tietoutta niin virkamiestason työpaikoista, eurokansanedustajan avustajana olemisesta kuin omakohtaisista kokemuksista työnhakuprosesseissa.

Tiedottaja ja apulaispäällikkö Satu Raisamo Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimistosta esitteli yleisemmin EU:n työtarjontaa. Hänen luentonsa tarjosi kuulijoille paljon hyödyllistä tietoa eri kanavoista, joiden kautta työ- tai harjoittelupaikka jostain lukuisista EU:n organisaatiosta voi aueta. Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Lauri Tierala puolestaan kertoi hyvin eläväisesti työnkuvastaan ja ajasta, jolloin toimi MEP Alexander Stubbin avustajana Brysselissä. Tilaisuuden päätti AIESEC -Jyväskylän taloudenhoitaja Ulla Leppänen kertomalla hakumenettelystä, jonka on käynyt läpi. Saimme konkreettisesti tietää, millainen ”pääsykoe” on kyseessä, jos päättää hakea työpaikkaa Euroopan unionin organisaatiossa. Samalla pääsimme nauttimaan myös Ullan pitämästä virkistävästä taukojumpasta, joka toi hymyn jokaisen huulille ja auttoi kuulijoita keskittymään loppuun saakka.

Kannattaa ehdottomasti pyrkiä Euroopan unioniin töihin, jos siihen on halua, rohkeutta ja mahdollisuus. Työ/harjoittelu EU:ssa saattaa myöhemmin avata ovia sellaisiin työtehtäviin, joihin muuten ei pääsisi käsiksi. Kaiken kaikkiaan työ EU:n organisaatiossa on varmasti juuri niin intensiivistä, opettavaa, haasteellista, ja palkitsevaa kuin mitä Lauri puheenvuorossaan toi asiasta ilmi.

Luento oli onnistunut avaus JENin toiminnan täyteiselle vuodelle 2008. Se tarjosi monille erittäin hyvää, ja uuttakin tietoa. Jyväskylän Eurooppanuorten toiminta pyritään jatkossakin pitämään sellaisena, että voimme tarjota alueen nuorille laadukkaita, hyödyllisiä ja hauskoja tapahtumia. Seuraava tällainen tapahtuma on Viiniä ja patonkia –ilta 13.2, jolloin aiheena on Venäjä. Tilaisuus alkaa klo 18.00 paikkana Lyhty. Tarkempia tietoja JENin tulevista tapahtumista löytyy osoitteesta www.jen.fi.

Toivotan itseni ja koko hallituksen puolesta kaikki lämpimästi tervetulleiksi!!

Maria, JEN pj 2008

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa palvelua, kuvat EU-työnantajana luennolta lähes reaaliajassa nettisivuilla! Olisin itsekin halunnut osallistua, vaikutti tosi onnistuneelta jutulta. Ykkönen silmässä itsellänikin kun tulen lauantaina uutta sekä vanhaa hallitusta tapaamaan.

Ps. Nananaanananannannaa, Nanana-naananananannannaa...