tiistai 12. kesäkuuta 2007

Identiteetin, perinteiden ja itsenäisyyden puolustajat

Koska en jätä tilaisuutta käyttämättä vaahdota mielipiteistäni, ajattelin aloittaa JENin kesäblogin juurikin tällä tavoin. Tällä kertaa aiheena rasismi ja sitä ilmentävät henkilöt.

Tällä hetkellä Euroopan parlamentin pienimmän ryhmän paikkaa pitää ns. Identiteetin, perinteiden ja itsenäisyyden puolustajat – ryhmä. Kyseessä on jonkinlainen hajanainen joukko äärioikeistolaisia nationalisteja, rasisteja ja EU-vihaajia. Katsotaanpa siis mielenkiinnon vuoksi vielä tarkemmin, minkälaisia arjalaisia unelmia porukasta löytyy.

Ryhmän ehkä kuuluisin jäsen on Ranskan ja koko valkoisen maailman ylpeys Jean-Marie Le Pen. Janne-Maria ei ole kuuluisa ainoastaan lukuisista rasistisista lausunnoistaan ja nihkeästä asenteestaan Ranskan jalkapallomaajoukkuetta kohtaan (”liikaa mustia pelaajia – ei edusta kunnolla maan väestöä!”), myös seuraavat sanat ja teot löytyvät miehen ansioluettelosta:

- 2003 erotettiin Euroopan parlamentista hyökättyään edustajakollegan kimppuun.
- Sanoi Ranskan natsi-miehityksen olleen ”ei erityisen epäinhimillinen”.
- On ajanut mm. HIV-positiivisten eristämistä muusta kansasta
- ”Jos toisesta maailmansodasta olisi 1000-sivuinen kirja, keskitysleirit tarvitsisivat ehkä kaksi sivua, ja kaasukammiot 10 riviä.”

Miten mieltä lämmittääkään moinen puhe. Siinä vapautta, veljeyttä ja tasa-arvoa parhaimmillaan! Ei varmaan tarvitse lisätä, että Le Pen vastustaa myös Euroopan unionin perustuslakia ja laajentumista. Mies on ehkä parlamentin umpimielisten rasistien ykkönen, mutta nainen Italiasta antaa vähintäänkin kovan vastuksen.

Alessandra Mussolini pyrkii kuuluisan isoisänsä tavoin Italian Duceksi, ja onpa vielä poliittinen vakaumuskin sattumalta sama. Mussolini juniorkin on tehnyt parhaimpansa ansaitakseen statuksena parlamentin virallisena sekopäärasistina:

- Erosi vanhasta fasistisesta puolueestaan vuonna 2003 heti sen jälkeen, kun puolueen puheenjohtaja vieraili Israelissa ja tuomitsi antisemitismin.
- Vuoden 2005 paikallisvaaleihin pyrkiessään jäi kiinni väärennettyään osallistumiseen tarvittavan listan allekirjoituksia. Nälkälakon jälkeen sai viimein luvan osallistua vaaleihin (tämä tosin kertoo jotain myös Italian tavoista käydä vaaleja).
- Sanoi italialaiselle transsukupuoliselle kollegalleen "Meglio fascista che frocio". Suomennoksen voi jokainen tehdä itse, mutta voin sanoa, että se ei ole kovin kaunista.

Identiteetin, perinteiden ja itsenäisyyden puolustajat –ryhmän kaltaisten putkiaivojen vuoksi myös Eurooppanuorten työ on tärkeää. Suomessa populistinen äärioikeisto on tosiasia, vaikka Tony Halme osoittautuikin vitsiksi ja helppoheikiksi. ”Missä EU, siellä ongelma”, sanoo Timo Soini. ”Missä EU, siellä suvaitsevaisuus” tai ”Missä EU, siellä mahdollisuus”, sanon minä. Ongelma ääriainesten kanssa on se, että valittaminen on niin paljon helpompaa kuin kehittäminen. Sillä irtoaa myös reilusti enemmän ääniä! Ja politiikkaa on helppo käyttää vihan välikappaleena. Timo Soini, Jean-Marie Le Pen ja koko äärioikeisto tietävät tämän (sama pätee yleensä myös äärivasemmistoon). Meidän tehtävämme taas Eurooppanuorina on kehittää Eurooppaa, missä rasismia ei tunneta ja suvaitsevaisuus on itsestäänselvyys. Eurooppaa jossa kansalaiset voivat liikkua vapaasti, ajatella vapaasti ja olla vapaasti mitä ikinä haluavat.

Palatakseni vielä lopuksi Identiteetin, perinteiden ja itsenäisyyden puolustajat – ryhmään. Ryhmä on harvinaisen osuvasti nimetty. Kyseessä vain ovat Ku Klux Klan -identiteetti ja natsiperinteet. Noilla arvoilla höystettynä itsenäisyyskin on pelkkä merkityksensä menettänyt painajainen.

Terveisin Mikko L. (federalisti ja arvoliberaali)

6 kommenttia:

lot kirjoitti...

Jos haluaa kaataa Timon niskaan Le Pen:in tahi muinaisten natsien syntejä, pitäisi osata kirjoittaa propagandaansa huomattavasti taitavammin.

Anonyymi kirjoitti...

"Meidän tehtävämme taas Eurooppanuorina on kehittää Eurooppaa, missä rasismia ei tunneta ja suvaitsevaisuus on itsestäänselvyys."

On siinä työnsarkaa. Mitenköhän tämä mahtaa onnistua mm. nykyisen suuren muslimivähemmistön kanssa? Heidän asenteensa esim. juutalaisia ja seksuaalisia vähemmistöjä kohtaan ovat, rohkenisinko sanoa jopa, rasistisia ja suvaitsemattomia.

t. tuleva Eurooppanuorten jäsen

Debatti-lehti kirjoitti...

Tervehdys!

Kiitos kommenteista. Ensimmäiseen haluan sanoa, että selvästikään en kaatanut kirjoituksessa Timo Soinin niskaan natsien tekoja tai LePenin lausuntoja. Ja se ei ollut myöskään tarkoitukseni. Kuitenkin henk.koht. lasken Soinin kuuluvan äärioikeistoon, vaikka LePeniin verrattuna järkimies onkin.

Toiseen kommenttiin sen verran, että Eurooppanuoret vastustaa kaikkea rasismia. Ei väliä onko se peräisin muslimeilta, suomalaisilta tai vaikka marsilaisilta. Tavoitteet täytyy asettaa korkealle ja pikku hiljaa ne saavutetaan!

-Mikko

Anonyymi kirjoitti...

Tavoitteet on korkealla, mutta onko mitään käytännön keinoja, miten tuohon tavoitteeseen päästään? Mm. uutisten välityksellä tehdyt havainnot monikulttuurisemmista yhteiskunnista antavat karun kuvan vain pahenevista ja lisääntyvistä kulttuurien törmäyksistä.

Pelkkä luja usko omaan asiaan ei riitä.

t. tuleva Eurooppanuorten jäsen

Anonyymi kirjoitti...

"Tuleva Eurooppanuorten jäsen", ihan mielenkiinnosta: miksi aiot jäseneksi? Ei siinä mitään, olemmehan suvaitsevaisia :) t. jo jäsen

Anonyymi kirjoitti...

Aion jäseneksi, koska jen ry vaikuttaa olevan sopiva kanava käydä keskustelua tärkeistä asioista.

t. tuleva Eurooppanuorten jäsen