maanantai 17. syyskuuta 2007

Mikä ihmeen munniharppu?

Hiljaisuus. Olen mennyt sanattomaksi. Jokaisen itseään kunnioittavan ihmisen pitäisi varmaan blogata ja tässä minä olen, Laura 26-v, ja kirjoittamassa ensimmäistä blogitekstiä. (Tunnustan, jätin viime kerran välistä..auts). Tosin viimeaikoina minusta on alkanut tuntua, että bloggailu on vähän out ja facebook on in. Tämä naamakirja on ihme paikka.
Kannattaa käydä tutustumassa: www.facebook.com

Jos et jaksa viettää aikaasi naamakirjassa, niin onneksi on Big Brother. Kaksitoista ihmistä suljetaan taloon, ja sitten me ihmettelemme kuka on pussannut ketä jne. Harmi, kun Suomessa ei tehdä niin kuin Atlantin takana. Suljetaan kuusi ihmistä ja heidän eksät taloon. Ja sitten me todenteolla ihmettelemme.

Niin se munniharppu.

Munniharppu on eräs maailman vanhimmista soittimista. Se muodostuu metallisesta kehyksestä ja siihen kiinnitetystä kielestä. Munniharppu muistuttaa muodoltaa ehkä hieman hevonkenkää tai vielä ehkä enemmän tattia. Munniharppua soitetaan laittamalla se suuhun hampaita vasten ja näppäilemällä kieltä yleensä etusormella sen ulospäin taivutetusta osasta. Munniharppu on yksi harvoista soittimista, jota on tiettävästi soitettu melkein joka puolella Eurooppaa. (Hahaa, siinä se tuli.. Eurooppa.)
(lähde: Suomen munniharppuyhdistyksen kotisivut)

Ei kommentteja: