perjantai 16. helmikuuta 2007

JEN - kuin itseesi sijoittaisit

Moi!

En ole viime aikoina enää ehtinyt osallistua toimintaan aktiivisesti, mutta on ollut mieltä ylentävää seurata järjestön huikeaa nousua yhdeksi Jyväskylän vetovoimaisimmista ja ammattimaisimmin johdetuista kansalaisjärjestöistä. Tammikuun 2007 töitä ulkomailla-luento keräsi lähes 200 osallistujaa, vaikka osallistujat eivät saaneet opintoviikkoja ja kahvitarjoiluun ei ollut erityisesti panostettu.

Kevät on alkanut ennennäkemättömissä merkeissä, ja jottei vauhti huimaisi päätä, on hyvä istahtaa hetkeksi alas ja miettiä miten tähän on tultu. Vanha aktiivi muistaa kuinka keväällä 2003 Anu Tokilan ja Tuomas Louhelan kanssa suunnittelimme Jyväskylän nuorisokonventtia. Eurooppanuoret oli tuolloin Jyväskylässä pari vuotta toiminut vain pöytälaatikko-organisaationa, mutta tuon tapahtuman suunnittelun ja onnistuneen toteutuksen myötä toiminta aktivoitui uudestaan. Toiminnalle oli selkeä tilaus, ja havaitsimme pian, että järjestö houkutteli uusia jäseniä ja yhteistyökumppaneita kuin hunaja kärpäsiä.

Ennen kuin huomasinkaan, olin muiden mukana Viron yleisradion suorassa lähetyksessä legendaarisella konferenssimatkalla, slovenialaisen kummikuljettajamme seurana Neste-rallissa tai ideoimassa maailmanvalloitusta puolalaisen ystävyysjärjestömme kanssa, puhumattakaan lukemattomista kerroista jolloin ohjasimme tapahtumiimme jonottavia ihmisvirtoja Eurooppa-päivän kansalaistapahtumissa, jaoimme Eurooppa-sarjakuvia lukiokiertueella tai suunnittelimme EU-boolia tai pitopöydän antimia. Eurooppanuorissa saadut kokemukset ovat avartaneet maailmankuvaani ja lisänneet sisältöä myös jokaiseen myöhempään työ- tai lomamatkaan ympäri Eurooppaa.

Järjestön ydintoiminta liittyy nuorison kiinnostuksen herättämiseen Eurooppa-asioista mukaan lukien sitoutumaton poliittinen aktiivisuus, ja toteutuksessa vain mielikuvitus on rajana. Viiniä ja patonkia-illat ovat yksi uusimmista innovaatioista tällä saralla ja ne todistavat, että järjestötoiminnassa sisältö ja viihde eivät ole toisiaan poissulkevia asioita. Huikean meiningin ohessa ymmärrys maailmasta ja tietoisuus poliittisesta päätöksenteosta kasvaa kuin huomaamatta. Toivottavasti noususuhdanne jatkuu ja esimerkiksi vaalipaneelin nimellä kulkeva 28.2. tapahtumamme houkuttelee lukuisia uusia kasvoja joukkoomme!

1 kommentti:

Anu kirjoitti...

Aivan loistavaa - ei tämän perään turhaan joukolla kyselty. Saadaanhan vielä kuulla Tsekin reissun annista :)