torstai 22. helmikuuta 2007

Meppejä netissä

Tervehdys! On viikko kahdeksan ja minun aika ottaa haltuuni Suomen parhaan yhdistyksen, Jyväskylän Eurooppanuorten, blogi. Voisin aloittaa pikaisella esittäytymisellä. Olen Mikko Laakkonen, 23-vuotias yhteiskuntapoliitikko ja Eurooppa-intoilija. Joskus minulta kysytään, miksi en kritisoi Euroopan Unionia. Tähän olen vastannut, että kritisoin kyllä heti kun löydän siitä jotain vikaa. No, kyllähän Unionissa aitoja ongelmia on, mutta on se silti yksi potentiaalisimpia keksintöjä rauhan ja ympäristönsuojelun, sekä sosiaalisen- ja taloudellisen hyvinvoinnin luomiseksi.

Ajattelin tällä kertaa nostaa esille erään simppelin asian, nimittäin suomalaisten Euroopan parlamentin jäsenten kotisivut. Yhteiskunnallinen kehitys on edennyt jo siihen pisteeseen, että jopa
Paavo Väyrysellä on omat kotisivut netissä. Mepit lurittelevat sivuillaan kaikenlaisia loruja, lähinnä siitä mitä kaikkea hyvää ovat itse saaneet tehdyksi. Tämä on toki hieno homma ja informatiivista asiaa, mutta jos haluaa olla viimeisen päälle ykköstyyppi, täytyy tarjota vierailijalle jotain extraa. Alexander Stubbin sivulta löytyy erittäin aktiivinen blogi (vuoden alusta ainoastaan kaksi välipäivää) ja ehkä kaikkien aikojen sympaattisin ilmestys ikinä, Alexin ikioma EU-WebTV. Tätä lisää kiitos! Stubbin viidellä kielellä infoa pursuavat kotisivut ovat jo kauan kuuluneet vakkarivierailukohteisiini.

Lasse Lehtisen kotisivulta löytyy myös perusjutut, mutta myös liuta erittäin hauskoja Ilta-Sanomat+ -kolumneja. Niissä Lasse mm. esittelee parlamentin jäseniä sieltä omaperäisemmästä päästä ja pohtii lobbareiden suhdetta meppeihin. Uusimpana lisäyksenä juuri 60 vuotta täyttänyt Lehtinen on julkaissut Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professorin JP Roosin tälle lähettämän "onnittelukirjeen". Onnitteluissa on karvas maku, mutta lukijalla on hymy herkässä. Entinen SKP:n mies Roos pistelee kunnolla menemään ja osansa saa niin Unioni, Lasse Lehtinen kuin meppikollega Alexander Stubbkin. Lehtinen onnistuu käsittelemään melkoisen asiattoman kirjeen huumorilla, mistä pisteet hänelle.

Enpä taida jatkaa tällä kertaa enempää. Palataan asiaan myöhemmin viikolla uuden teeman puitteissa. Mutta suosittelen kyllä meppien kotisivuilla käyntiä ja myös Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimiston sivuja.

Ei kommentteja: