torstai 18. tammikuuta 2007

Action please

Hehkutin edellisessä kirjoituksessani uskoani JENin hienoon ja aktiiviseen porukkaan, sekä tapahtumien osalta vaudikkaaseen vuoteen. Nyt on aika hieman konkreettisemmin valaista, mitä tuleva vuosi oikein tuo tullessaan.

Yritämme parhaamme mukaan toteuttaa yhdistyksessämme ajatusta, jonka mukaan hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tammikuu alkaakin varsin tehokkaasti, kun jo viime vuoden hallituksen liikkeellepotkaisema työelämätapahtuma aloittaa kevään toiminnan. Töihin ulkomaille –luento järjestetään ensi viikon tiistaina, eli 23.1.2007 Villa Ranan Blomstedt –salissa. Paikalle saapuvat asiantuntija-alustajat Opetushallituksen ja Jyväskylän yliopiston kv-palvelujen tahoilta. Heidän esityksiensä aiheet kattavat Europassi-esittelyä sekä erilaisten työharjoitteluohjelmien kartoittamista. Lisäksi paikalla on opiskelijoita, jotka kertoilevat omista kokemuksistaan ulkomailla työskentelystä.

Töihin ulkomaille –luento sisältöineen kuvaa hyvin niitä periaatteita, joiden puitteissa JENin tapahtumia toteutetaan. Kansainvälisyys, nuorten liikkuvuuden tukeminen ja näihin liittyvistä uusista mahdollisuuksista tiedottaminen ja niistä keskustelu kuuluvat olennaisena osana toimintaamme ohjaaviin tekijöihin. Tärkeää on myös aiheiden ajankohtaisuus ja niiden yleinen kiinnostavuus. Tämänkin tapahtuman järjestelyt ovat sujuneet innokkaissa ja systemaattisen tehokkaissa merkeissä juuri sen takia, että koemme aiheen itsellemme tärkeäksi ja uskomme siitä olevan yleisöllemme todellista hyötyä. Mielestäni yksinkertaisin ja tärkein toimintaperiaatteemme onkin toteuttaa tapahtumia ei pelkästään niiden itsensä ja järjestämisen ilon vuoksi, vaan pikemminkin relevantin sisällön ja niiden tarjoaman hyödyn takia.

Millä tavalla JENin tapahtumia sitten käytännössä toteutetaan? Nykyisen hallituksen suuren koon vuoksi olemme siirtyneet lupaavasti alkaneeseen työryhmä –malliin, jossa jokaisesta tapahtumasta on vastuussa sitä varten koottu joukko. Puheenjohtajan näkökulmasta katsottuna työryhmien kokoaminen ja niiden toiminnan koordinointi on ollut pelkästään antoisaa, koska erilaisiin tehtäviin on helposti löytynyt innokkaita ja osaavia ihmisiä. Uusien toimijoiden on siinäkin mielessä helppoa tulla mukaan JENin toiminnan toteuttamiseen, että jokainen saa panostaa oman mielenkiintonsa mukaan haluamaansa tehtävään ja olla mukana niissä projekteissa, jotka aidosti kiinnostavat! Samoin kuin toivotamme kaikki yksittäiset uudet henkilöt mukaan toimintaamme, olemme myös kiinnostuneita tekemään yhteistyötä muiden yhdistysten ja järjestöjen kanssa. Yhdessä on mahdollista toteuttaa puitteiltaan suurempia tapahtumia ja saada aikaan hienoja projekteja. Tämä edellyttää toki aktiivisuutta kaikkien osapuolten tahoilta.

Töihin ulkomaille –luennon lisäksi vietämme tammikuussa vielä pienimuotoiset EU –bileet hallituksenvaihtajaisten merkeissä. Tämän tapahtuman tärkein yksittäinen hetki tulee kaiketi olemaan seuraavan musiikkivastaavan valitseminen, mikä tosin vieläkin on monessa suhteessa epäselvää. Olen saanut ehdotuksia erilaisista valintaprosesseista, mutta arpominen, kädenvääntö ja vallankaappaus (!) eivät mielestäni vielä yllä kekseliäisyydessään kovin korkealle -saati moraalisesti hyväksyttävälle- tasolle. Elämä kuitenkin jatkuu näidenkin juhlallisuuksien jälkeen ja helmikuussa on luvassa JENin järjestämä vaalipaneeli nuorille keskisuomalaisille kansanedustajaehdokkaille. Helmikuussa jatkuvat myös viime syksynä lanseeratut Viiniä ja patonkia –keskusteluillat, jotka tänä keväänä alkavat ”Kulttuurit kohtaavat” –teemalla. Maaliskuussa järjestetään puolestaan JENin perinteinen Helsingin ekskursio, jonka mahtavat vierailukohteet paljastamme viimeisimmänkin varmistuttua.

Riikka

Ei kommentteja: