torstai 11. tammikuuta 2007

Odotuksia ja tehtävänkuvausta

Koska seuraava varsinainen kirjoitusvuoroni on tiedossa vasta joskus loppukesällä, on tässä vaiheessa hyvä luoda katsaus tulevan vuoden näkymiin ja odotuksiin omalta osaltani. JEN voitti viime vuonna jälleen Euroopanuorten aktiivisin aluejärjestö –kilpailun ja tänä vuonna aiomme vain parantaa tuosta. Toiminta tulee olemaan entistä monipuolisempaa ja entistä paremmin kohderyhmämme kiinnostuksen mukaan suunnattua. Eräänlaisia kohokohtia tulevat varmasti olemaan EU-bileet, Eurooppa-päivä, kesätapaaminen ja syksyllä toivottavasti järjestettävä isompi konferenssi.

Kevään tärkeintä tapahtumaa eli Eurooppa-päivää vietetään 9.5. perinteiseen tapaan yhdessä Eurooppalaisen Keski-Suomen kanssa. Suunnitelmien mukaan luvassa on ohjelmaa koko päivän ajan erilaisille kohderyhmille. Järjestelyjä värittävät niin ikään perinteiseen tapaan ohjeistukseen ja rahoitukseen liittyvät yllättävät käänteet, joten saapa nähdä mitä lopulta tapahtuu

Kesätapaaminen heinäkuussa 2006 oli jo yksi viime vuoden huippukohtia. Tapaaminen kokosi Jyväskylään eurooppanuoria eri puolilta Suomea kilpailukykyhenkiseen viikonlopun viettoon. Virallisen seminaariosuuden avasi kauppa- ja teollisuusministeri, joka saapui vieraaksemme EU-puheenjohtajuuskiireiden keskellä ja puhui lupaamansa 15 minuutin sijaan lähes tunnin. Seminaariosuuden jälkeen risteilimme aurinkoisena kesäpäivänä Päijänteellä kisaillen ja Hannakaisan kustantamaa boolia nauttien. Satamaan selviydyimme Riikan kipparoinnista huolimatta, minkä jälkeen matka jatkui Korpilahdelle Ala-Lehtimäen tilalle, jossa oli tilaa riittävästi isommallekin porukalle ja erimuotoiselle kisailulle. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten kuvat –osiossa lisää viikonlopun tunnelmista. Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli ikimuistoinen kaikkine tapauksineen ja toivottavasti voimme ensi kesänä palata Ala-Lehtimäen tilalle samoissa merkeissä.

Konferenssit (tunnettu myös nimellä konventit) vuosina 2003 ja 2005 ovat olleet JENin historian menestyksekkäimpiä tapahtumia ja keränneet osallistujikseen nuoria ympäri maan. Vapaaehtoispohjalta niiden toteuttaminen on ollut suuri haaste ja järjestelyt ovat vieneet paljon resursseja. Onnistunut tapahtuma ja yhdessä aikaansaatu loppuasiakirja, osallistujien ja puhujien kiitokset sekä näkyvyys tiedotusvälineissä ovat kuitenkin tehneet kaiken työn kannattavaksi. Ennen kaikkea konferenssit ovat olleet tekijöilleen loistavia oppimiskokemuksia ja niiden myötä toisilleen entuudestaan tuntemattomatkin toimijat ovat hitsautuneet yhteen toimivaksi tiimiksi.

Eilisessä kokouksessa päätettiin hallituksen jäsenten ja toimihenkilöiden vastuualueet. Olen JENin hallituksessa jo viidettä kautta. Kaksi ensimmäistä vierähtivät puheenjohtajan tehtävissä, kolmas edelleen puheenjohtajistossa Jarkon hallituksen varapuheenjohtajana ja viime vuosi Even hallituksen www- ja ulkosuhdevastaavana. Tänä vuonna vastuualueeni määriteltiin verkkoviestinnäksi. Käytännössä siis vastaan nettisivujen kehittämisestä, sähköpostilistoista ja niihin liittyvistä jäsenasioista sekä myös tämän blogin ylläpidosta. Tehtävä on oikein mieluinen, vaikka en todella mikään alan asiantuntija olekaan. Teknistä kikkailua tärkeämmäksi näen kuitenkin informaation ajankohtaisuuden ja monipuolisuuden. Haasteelliseksi tehtävän tekee myös se, että muiden tuottamaa materiaalia saa usein odotella ja kysellä.

Nettisivuista saa lähettää palautetta ja kehitysideoita. Tähän mennessä negatiivista palautetta on tullut kahdesta asiasta. Tiedän itsekin varsin hyvin, että osa vanhoista kuvista latautuu järkyttävän hitaasti. Sillä kuinka paljon käyttää työnantajan aikaa yhdistystoimintaan täytyy kuitenkin olla joku yläraja – ainakin ajoittain. Siksipä tuo tehtävä odottaa itseään, kunnes siihen liikenee aikaa. Palautetta on tullut myös siitä, että osa kuvista on kuulemma tärähtäneitä ja niitä ei kannattaisi laittaa edes nähtäville. Tälle asialle en kuitenkaan edes aio tehdä mitään, vaan laitan edelleen kaikki jäsentemme toimittamat kuvat sensuroimatta nähtäväksi. Joskus meno tapahtumissa saattaa vaan olla jokseenkin tärähtänyttä… Positiivisia kommentteja nettisivujen kehityksestä on tullut onneksi runsaammin. Aivan kaikenlaista palautetta sivuista otetaan kuitenkin edelleen ilolla vastaan :)


Anu

PS. En kirjoittanut yhdestä kohokohdasta eli EU-bileistä mitään, vaikka ne ovat herättäneet kiinnostusta ja huomiota aina lehdistössä asti. Bileistä kiinnostuneiden kannattaa tulla mukaan kokouksiin, koska niistä kirjoittamiseen ei tämänkään blogin avoimuus ainakaan vielä yllä.

Ei kommentteja: