tiistai 16. tammikuuta 2007

Uusi hallitus -uudet kujeet

Kolmas kauteni Jyväskylän Eurooppanuorten hallituksessa alkaa monessa mielessä jännittävissä merkeissä. Kahden edellisen vuoden ajan olen saanut toteuttaa itseäni JENin hallituksen tapahtumavastaavana ja kunnostautunut erityisesti erilaisten vapaamuotoisten tilaisuuksiemme musiikkitarjonnan valikoimisessa. Ansioistani tällä saralla voivat jotkut toki olla eri mieltä, mutta todettakoon, että musiikista puhuttaessa kyse on makuasioista. Ja että mahdolliset arvostelijat ovat väärässä. Vastuullisen ja ristiriitaisen musiikkivastaavan tehtävistä olen nyt kuitenkin siirtynyt muihin hommiin ja vuoden 2007 toimin siis JENin puheenjohtajana.

Jännittävää tulevassa vuodessa omalta osaltani eivät ole pelkästään puheenjohtajuuden tuomat uudet haasteet, vaan myös JENin hallituksen, toimihenkilöiden ja muiden aktiivien muodostama joukko, joka marraskuun syyskokouksessa kasvoi suuremmaksi kuin osasin odottaa. Niiden aiempien vuosien aikana, joina itse olen ollut mukana JENin toiminnassa, tapahtumia on ollut järjestämässä pieni, mutta aktiivinen joukko ihmisiä. Olemme yhdessä suunnitelleet ja toteuttaneet tilaisuuksia, jotka ovat vakiinnuttaneet paikkansa yhdistyksen toimintakalenterissa. Alkaneen vuoden tapahtumia on nyt siis toteuttamassa entistä suurempi porukka, mikä tarjoaa loistavan mahdollisuuden kehittää toimintaa yhä paremmaksi. Monissa tapahtumissa ja niiden suunnittelussa on jo olemassa tiettyjä linjauksia, mutta kannustan uutta hallitusta rohkeasti uudistamaan ja ravistelemaan totuttuja toimintamalleja. Innovatiivisuutta kehiin! Kuten Anu jo asiaa pohti, tämä blogi on yksi osoitus siitä, että pyrimme jatkuvasti toteuttamaan uusia ideoita ja pysymään niin sanotusti ajan hermolla.

JENin tämän vuoden toiminta lähti käyntiin viime viikon järjestäytymiskokouksessa, joka kaikkine käsiteltävine asioineen venyi kolmetuntiseksi. Kokousta voi luonnehtia pitkäksi ja yksityiskohtaiseksi, mutta uskallan väittää, että kukaan ei ollut vaarassa pakahtua tylsyyteen. Kärsivällisyys on valttia. Sitkeys palkitaan. Lopussa kiitos seisoo...ja muut valitut. Saimme määritettyä jokaiselle hallituksen jäsenelle ja toimihenkilöille vastuualueet ja samalla polkaisimme käyntiin monta kevään tapahtumaa työryhmien muodossa. Suunnitelmat sinkoilivat ilmassa siihen malliin, että uskon JENin vuodesta tulevan todella vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan.

Tarkkaavaisimmat ovat saattaneet panna merkille, että äärimmäisen tärkeää musiikkivastaavan tehtävää ei vielä toistaiseksi ole uskottu kenellekkään uudesta hallituksesta. Keksisikö joku tämän tittelin kierrättämiseen jonkun hulvattoman tavan? Vastuu on suuri, mutta tehtävä antoisa! Tavallaan. Musiikkivastaavan kiistämätön painoarvo ja rooli JENin toiminnassa on mielestäni hyvä osoitus siitä, kuinka kaiken ideoinnin, organisoinnin ja painavamman asian lomassa muistamme pitää yllä hieman kevyempääkin toimintaa. Porukassamme vallitsee välitön ilmapiiri ja uudet toimijat ovat aina lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan!

Uuteen vuoteen innokkaasti katsellen,
Riikka

1 kommentti:

Signe kirjoitti...

Musiikkivastaavan homma on kyllä se kaikkein tärkein ja vastuullisin - ainoa tehtävä, jonka hoitamisesta saa varmasti suoraa palautetta! Jännityksellä odotan, kenestä tulee seuraava musiikkivastaava.