keskiviikko 24. tammikuuta 2007

EU-bileitä odotellessa

Illansuussa seisot kerrostalojen reunustamalla sisäpihalla. Etsit katseellasi matalaa rakennusta. Löydät oikealle ovelle, mutta se on lukossa. Soitat puhelun. Pian lasioven taakse ilmestyvät kasvot ja sinut johdatetaan käytävän päähän toiselle ovelle, jonka takaa aukeavat kapeat ja kolisevat kierreportaat katutason alapuolelle. Olet perillä - olet EU-bileissä! JEN on siis vajonnut maan alle, mutta onneksi vain yhdeksi illaksi.

Perinteiset EU-bileet häämöttävät siis edessä päin, joten on syytä alkaa varustautumaan. Ainakin virittäytymällä oikeaan tunnelmaan. Yhdessä vietetyn illan aikana ehditään aina paljon – rupatella, lauleskella, ja joskus jopa käydä tiukkaa kädenvääntöä poliittisista kannoista (harvemmin :). Mikäli ravintolaan saakka ehditään, sieltä kipitellään käsikynkkää vielä jatkoja viettämään. Yön pikkutunneilla on usein perehdytty Euroviisujen ihmeelliseen maailmaan.

JEN järjestää tänäkin vuonna paljon laadukasta asiaohjelmaa, kuten tällä blogilla on jo ansiokkaasti esitelty. JEN ei kuitenkaan olisi JEN ilman kevyempää, hauskanpitoon painottuvaa ohjelmaa, joissa tarjoutuu oivia tilaisuuksia tutustua muihin ”eurohenkisiin” tai muuten vaan mukaviin tyyppeihin. Ainoana miinuksena mainittakoon, että EU-bileet ovat yleensä olleet se vuoden ainoa illanviettotapahtuma, jossa ei pääse siemailemaan kuuluisaa EU-boolia. Siihenkin kyllä tarjoutuu vielä tilaisuuksia tulevan vuoden varrella!

Itse olen ollut JENin toiminnassa mukana nyt lähes kolme vuotta. Ensimmäinen vuosi meni järjestöön tutustuessa, sitten hallitustyöskentely vei mukanaan. JENissä erityisen mukavaa on ollut se, että asioita pääsee tekemään omilla ehdoillaan ja omien mielenkiinnon alueiden mukaan. On saanut myös opetella paljon uutta, josta on sukeutunut korvaamatonta kokemusta tulevaisuutta ajatellen. Nyt alkaa pikkuhiljaa olla jo aika siirtää omaa kokemustaan seuraaville jeniläisille.

Tämän blogin tarkoituksena on lisätä avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, joten päätin ottaa vapauden paljastaa salaisimmatkin tukikohtamme maan alla. Tervetuloa siis EU-bileisiin 27.1.!

Laura T

Ei kommentteja: