tiistai 9. tammikuuta 2007

Uusi vuosi, uusi blogi

Tervetuloa lukemaan JENin upouutta blogia!

Ensimmäinen kirjoitusvuoro lankesi tietenkin blogi-idean kehittäjälle, joten aloitetaanpa kertomalla taustaa blogin ideasta ja tarkoituksesta.

Ensimmäiseksi tekijäksi voidaan mainita avoimuuden lisääminen. Eurooppanuorten vuosikokouksen yhteydessä 2.12. järjestimme yhteistyössä Eurooppalaisen Suomen ja Kansainvälisen Eurooppa-liikkeen IEM:n kanssa mielenilmauksen Euroopan unionin avoimuuden ja läpinäkyvyyden puolesta. STT:n mukaan mielenilmaus houkutteli paikalle viitisensataa pääosin nuorta (paino sanoilla STT:n mukaan), joten organisaatioiden ja päätösten avoimuus koettaneen kansalaisten keskuudessa erittäin tärkeäksi asiaksi.

Yhtä lailla kuin peräänkuulutamme avoimuutta ja läpinäkyvyyttä Euroopan unionissa, on hyvä toteuttaa sitä myös omassa toiminnassamme. Siispä tämän blogin kautta haluamme tiedottaa ja tuoda julki yhdistyksemme kaikkia ”synkimpiäkin salaisuuksia”. Oikeastihan, JEN ei ole koskaan ollut mikään salaseura, vaikka sellaisiakin epäilyjä olen joskus kuullut. Avoimuutta toteutetaan JENin toiminnassa myös muilla tavoilla; JENin kokoukset ja kaikki tapahtumat ovat aina olleet avoimia kaikille kiinnostuneille ja sitä perinnettä jatkamme myös tulevaisuudessa. On aina ilo nähdä uusia, rohkaistuneita ihmisiä mukanamme!

Toisekseen, yhdistystoiminnan jalona tarkoituksena on kehittää sekä toimijoita että yhdistystä itseään. Niinpä tämä blogi voidaan nähdä kehitysaskeleena viime vuoden kolumnisarjasta, jossa kirjoittajina toimivat Eurooppanuoret maailmalla sekä EU-asioiden parissa työskentelevät nuoret. Kolumnisarjasta tuli oikein onnistunut kokonaisuus ja kirjoituksiin kannattaa vielä varmasti palata:

http://www.nettiposti.com/~jen/kolumnit.php

Blogin etuna kuitenkin on, että se mahdollistaa kuukausittaista kirjoittelua ajankohtaisemman ja varmasti myös epävirallisemman tiedotuskanavan. Kolumnimainen kirjoittelukaan ei missään nimessä ole pois suljettu, vaan varmasti saamme luettavaksemme entistä enemmän kantaa ottavia kirjoituksia.

Kolmanneksi, blogin ylläpitämisen mahdollistaa tänä vuonna erityisen innokas ja runsaslukuinen aktiivien joukko. Ensimmäistä kertaa tulijoita hallitukseen oli enemmän kuin säännöt sallivat. Mukaan toimintaan ja tekemään mahtuu JENissä kuitenkin jokainen innokas: toimihenkilöiksi tai muuten vaan hangaround-jäseniksi. Niinpä tämäkään blogi ei ole pelkästään hallituksen puuhastelua, vaan ääneen pääsevät niin toimihenkilöt kuin muutkin aktiivisimmat jäsenet. Luvassa on siis varmasti monta erilaista näkökulmaa ja kirjoituksen aihetta vuoden varrella. Kannattaa siis seurata mitä tuleman pitää!


Loistavaa ”EU:n yhdenvertaisten mahdollisuuksien teemavuotta” 2007 kaikille toivottaen,

Anu

JEN ry:n hallituksen jäsen 2003-2007

Ei kommentteja: