lauantai 5. toukokuuta 2007

Elämme Eurooppalaisia aikoija ystävä hyvä...

Viikon päästä se tapahtuu. Asia johon yksikään Suomalainen ei vielä ennen viime kevättä voinut uskoa ennen kun kuuli ensimmäistä kertaa: ”Finland, 12 points!” Arvasit oikein, Euroviisuthan ne sieltä tulla porskuttaa.
Viisuhuuma on pikku hiljaa lähtenyt käyntiin pääkaupunkiseudulla ja pian se leviää sieltä koko maahan. Itse olen päättäny lähteä tapahtumien keskiöön haistelemaan Euroviisu tunnelmaa ja siksi matkustankin maamme pääkaupunkiin finaalipäivänä. Parastahan viisuissa on ihana kansainvälinen tunnelma. Helsinki pursuaa jos jonkinmoista ranskatarta ja italialaista gigoloa mikä on tällaisen eurooppalaisen nuoren mielestä aivan mahtavaa. Vaikka en oikeastaan koskaan ole ollut mikään suuri viisufani päätin, että tällaista tilaisuutta en jätä väliin, koska itse olen hyvin skeptinen siitä, että tämä vielä toistuisi. :D
Henkilökohtaisesti olen kiintynyt naapurimaamme Ruotsin viisukappaleeseen ja saatan sille jopa yhden äänen uhrata. Mutta älkää nyt sentään maanpetturina pitäkö, myös Hannalle pidetään peukkuja.
Euroviisut tuovat Euroopan maat yhteiselle foorumille juhlimaan, nauttimaan (kyseenalaisen) hyvästä musiikista, leikkimielisesti kisaamaan ja joskus jopa ottamaan kantaa maailman asioihin, joskin hyvin kevyesti ja viihteellisesti. Euroviisujen synnyttämä kisailu on mukavan kepeätä ja vienosti maustettu naapurirakkaudella toisin kuin esimerkiksi jääkiekko, jossa veren maku suussa pyritään tekemään pahimmasta vastustajasta, eli naapurin joukkueesta, muussia.
Viisuviikon tärkeänä tapahtumana on tietysti myös omalta osaltaan 9.5. juhlistettava Eurooppapäivä. Eurooppa päivän teemoihin kuuluu Euroopan kansojen lähentyminen ja ystävyys, joten myös senkin takia nämä kaksi tapahtumaa tukevat hyvin toisiaan. Koska mikä sopisikaan paremmin testaamaan ystävyyden kestoa kuin keskinäinen kisailu?
Myös JEN on aktiivisesti ollut mukana Eurooppa päivän juhlinnassa ja niin tulee olemaan myös tänäkin vuonna. JEN on jalkautunut Jyväskylän kaduille ja myös yliopistolla tulee olemaan standi, jossa voi käydä vaikka haastamassa JENiläisiä keskusteluun. Ilta huipentuu Eurooppalaiseen juhlaan joka järjestetään yliopiston päärakennuksella.

Mutta ei muuta kun mukavaa Eurooppalaista viikkoa ja kannustetaan Suomi voittoon niin viisuissa kuin jääkiekossakin.

1 kommentti:

Saara kirjoitti...

ja heti ekassa lauseessa kirjotusvirhe. :D hyvin onnistuin.