perjantai 11. toukokuuta 2007

EUROVIISUT! - osa 1

Eilen illalla päästiin jo kunnolla Euroviisutunnelmaan. Ajoittain oli jopa liikuttavaa katsoa ensimmäisiä Suomessa järjestettäviä Euroviisuja. Juontajien osuus meni hyvin. Alku- ja väliaikanumerot olivat aika taiteellisia. Hieman ihmetytti, miksi siihen väliaikanumeroon piti tunkea ihan kaikki: oopperalauluja, kitaristi, orkesteri, kuoro ja iso lauma tanssijoita. Samoin postikorteissa eli laulujen välillä olevissa videonpätkissä oli hieman parantamisen varaan. En käsitä, miksi Suomesta pitää näyttää aina maaseutua ja Lappia. Täällä on myös paljon kauniita urbaaneja maisemia. Noh, kokonaisuutena show oli kuitenkin hyvä ja toivottavasti finaali on vielä parempi!

Semifinaalista valittiin 10 parasta lauantain finaaliin. Finaalipaikat menivät lähinnä Itä-Eurooppaan. Itse äänestin hieman yllättäen Serbiaa, joka pääsikin jatkoon. Mistähän löytyisi Serbian lippu lauantaita varten? Yllättäen rannalle jäivät Tanskan Drama Queen (joka soi edelleenkin päässä) ja Sveitsin DJ Bobo ja vampyyrit (joita en ole oikeastaan tajunnut missään vaiheessa).

Iltapäivällä minäkin suuntaan kohti Helsinkiä. Tänään illalla siellä on kaikenlaista ohjelmaa ympäri kaupunkia. Huomiseksi on sitten liput varattu finaalin viimeiseen ennakkoon ja Euroclubille illaksi. Samoin olen varustautunut irtoripsillä ja glitterillä, joten eiköhän tästä reissusta selvitä.

Ei kommentteja: