torstai 10. toukokuuta 2007

Eurooppa-päivä

Eilinen Eurooppa-päivä oli aikamoista hulinaa. Kaikki sujui jotakuinkin suunnitelmien mukaan eikä saatu aikaiseksi sen kummempaa sählinkiä.

Aamu alkoi tietopisteen pystytyksellä Agorassa. Materiaalia oli runsaasti mutta ihmisiä hieman vähemmän kuin viime vuonna. Agorasta siirryimme Jyväskeskukseen, jossa oli huomattavasti enemmän vipinää. Eurooppa-päivän viettäjät saivat maistaa uunituoretta Fransmannin leipää, osallistua ruokatietokilpailuun ja haalia tietoa EU:sta. Karkkia ja ilmapalloja meni myös runsaasti. Lapsille oli oma piirustuskilpailu.

Illalla oli vuorossa Eurooppa-päivän juhla, joka oli varsin onnistunut setti. Etukäteen ohjelma vaikutti aikamoiselta sillisalaatilta mutta kyllä siitä jonkinlainen kokonaisuus saatiin aikaiseksi. Juhlassa esiintyneen Ruamjai-kuoron tulkinta biisistä Sininen ja valkoinen oli tosi hieno.

Harmittamaan jäi juhlan pieni yleisömäärä. Tulimme taas siihen tulokseen, ettei tämmösiä luentoja tai muita juhlallisia tilaisuuksia kannata järjestää Eurooppa-päivänä. Ihmiset eivät ole asiasta niin kiinnostuneita, että viitsisivät raahautua paikalle. Kommenttiosastolla voit kertoa, mitä mieltä olit Eurooppa-päivän ohjelmasta ja mitä toivoisit tulevaisuudessa!

Illan kohokohta oli illanvietto kirjailijatalolla. Ruoka, seura ja musiikki olivat aivan loistavia.

Eurooppa-päivän tekeminen on ollut pitkä projekti. Vielä on jäljellä tavaroiden selvittelyä, rahojen selvittelyä ja raportointia. Kiitokset kaikille! Parasta tässäkin projektissa oli yhdessä tekeminen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

...ja se lapsi, joka piirsi lempiruuakseen kokonaisen kalan.

Anu kirjoitti...

Edelleenkin olen sitä mieltä, että ensi vuoden EP:nä päästetään 200 viesteillä ja palkinnoilla varustettua EU-ilmapalloa taivaan tuuliin... saattaisi eräs nimeltä mainitsematon sanomalehtikin vaivautua paikalle. Tästä loistavasta ohjelmaideasta kunnia kuuluu Tainalle :)